top of page

Animace snadno zvládnou i mladší žáci! Tip na využití mobilní aplikace FlipaClip

Tento tip připravila animátorka a umělkyně Pavla Baštanová a vychází z animačního workshopu FlipaClip, který se uskutečnil během 1. ročníku přehlídky Be_on the Sceen v roce 2023.


Workshop s názvem Kreslená animace vedla Pavla Baštanová, animátorka, umělkyně a vyučující na katedře výtvarné výchovy PdF UP v Olomouci. Pavla Baštanová je absolventkou UMPRUM (oboru Filmová a televizní grafika) a UTB ve Zlíně (oboru Klasická animovaná tvorba); ve své práci se věnuje převážně animaci a ilustraci a právě na tyto tvůrčí oblasti se zaměřil její workshop.









Účastníkům představila jednu z volně dostupných a kvalitních aplikací pro kreslenou animaci Flipaclip a v doprovodné prezentaci v pdf nabízí jednoduchý postup, jak lze aplikaci ovládat a jak lze dojít k výsledku v podobě vlastního animovaného videa nebo gifu. Prezentace, již si můžete stáhnout níže, připomíná rovněž základní principy animace, jež lze prakticky vyzkoušet přímo v aplikaci. Cílem workshopu bylo nabídnout dostupné nástroje na využití animace ve výuce a jak je vidět z ukázek, aplikaci mohou bez omezení použít také mladší děti.



Prezentace s návodem na práci v aplikaci a tipy na tvorbu vlastní animace ke stažení v pdf:

Workshop Flip a clip
.pdf
Stáhnout PDF • 1.30MB

Ukázky výsledků workshopu:






Prezentace: Pavla Baštanová, text: redakce U21

Obrázky: Pavla Baštanová a účastníci workshopu v rámci přehlídky Be_on the Screen

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page