top of page

Dny vědy a umění 2024… Zajímavé přednášky, workshopy, konference i koncerty

Dny vědy a umění na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci jsou opět zde. Pod společnou hlavičkou se v od března do června uskuteční řada zajímavých přednášek, workshopů, konferencí, koncertů i dalších akcí.



Akce v rámci Dnů vědy a umění odstartuje katedra hudební výchovy. Ta si na pátého března připravila přednášku Miloše Zapletala na téma hledání moravské hudby, od 18:00 pak proběhne v učebně 2.14 koncert V hudbě život Čechů, který se koná také u příležitosti Roku české hudby. Katedra hudební výchovy ale chystá také další koncerty, seminář o výzkumných projektech doktorandů a jedním z lákadel může být i beseda s písničkářem Michalem Horákem, doktorandem katedry, který v rámci Dnů vědy a umění a Olomouckého majálesu Univerzity Palackého v Olomouci v šapitó na parkánu Konviktu bude mluvit o tvorbě písní, hudebních videoklipů a českém showbyznysu, ale také o studiu na PdF UP či hudební pedagogice. To vše 6. května od 16:00.


Dvěma konferencemi do programu přispěje i Ústav speciálněpedagogických studií. Jako první proběhnou v druhé polovině X. Olomoucké speciálněpedagogické dny, v polovině května fakultní pracoviště chystá konferenci Možnosti a výzvy AAK v praxi. Ústav speciálněpedagogických studií chystá také tradiční Jarní LOGOPEDICKOU besedu a veřejné představení výsledků odborných a výzkumných a aplikačních diplomových prací Trendy v logopedii očima studentů.



Do programu Dnů vědy a umění v letošním roce přispěje i Ústav pedagogiky a sociálních studií. A to akcemi Edukační využití deskových her a Zažít didaktiku… Den zdraví na Pedagogické fakultě chystá katedra antropologie a zdravovědy. Katedra technické a informační výchovy chystá workshop, ve kterém přítomní otevřou dveře do tajemného světa fyziologických projevů lidského těla.


Několik akcí nejen se zahraničními hosty pak nabídne katedra primární a preprimární pedagogiky, která ukáže, jak funguje školství například ve Španělsku, ale i etickou podobu součásti pregraduální přípravy budoucích pedagogů na 1. a 2. stupni základních škol. 30. dubna je na pořadu dne studentská soutěžní konference Mozaika poznání.



Katedra výtvarné výchovy pořádá workshop Škola hrou 2.0, mezinárodní přehlídku digitální tvorby mladých Be_on the Screen, Dětskou konferenci a konferenci Společenská odpovědnost na středních školách.


Už tradičně budou Dny vědy a umění zahrnovat také veřejnou obhajobu IGA grantů, během níž řešitelské týmy složené ze studujících a akademiků představí výsledky svých výzkumů realizovaných v uplynulém roce. Kompletní program Dnů vědy a umění je dostupný na webu fakulty.


Text: Oddělení komunikace PdF UP

Foto: Oddělení komunikace PdF UP

bottom of page