top of page

Menstruace nemusí být tabu

Všichni vědí, co je menstruace. Každý měsíc ztratí žena trochu krve – asi tak obsah jednoho šálku espressa. Díky tomu se mohou rodit děti. A někdy při ní bolí břicho nebo panuje blbá nálada. Ale pssst, mluvit o tom je přece trapný a nechutný! Anebo ne? Mladá spisovatelka a výtvarnice nakreslila o menstruaci vtipnou knížku, ze které se dozvíte, jaké nesmysly se dříve o menstruaci povídaly, proč byly ženy považovány za špinavé, i co přesně se v tuhle dobu s tělem děje. Kniha je plná odzbrojujícího humoru a vtipných obrázků a je vhodná pro holky stejně jako pro kluky.



Vtipná a výtvarně zajímavá knížka mladé německé spisovatelky a ilustrátorky Lucie Zamolo boří mýty panující okolo menstruace a dává dívkám a ženám odvahu o ní hovořit. V publikaci, jež je pojatá jako barevný grafický román, můžete volně listovat a číst si třeba o tom, jak se o menstruaci uvažovalo a hovořilo v minulosti, nebo o tom, jak si poradit se stavy, jež se s tímto fyziologickým procesem ženského těla pojí.


Ručně psané stránky věnované komplexnímu procesu, jenž se v těle ženy cyklicky opakuje, jsou plné vtipných ilustrací, postřehů, zajímavostí, ale i ironie a inteligentního humoru. Zároveň obsahují důležitá a populárně naučnou formou podaná fakta, jež by měli znát všichni dospívající lidé. Kniha je tak svým formátem vhodná pro sexuální výchovu žáků a žákyň 2. a 3. stupně ZŠ či SŠ.




Autorka: Lucia Zamolo

Pevná vazba, počet stran 96.

Formát: 16 x 22 cm

Rok vydání: 2020


Text: redakce U21 s využitím distribučního textu

Obrázky: ukázky ilustrací z knihy

bottom of page