top of page

TechCamp aneb Příměstský tábor pro pilné včelky

V týdnu od 11. 7. do 15.7.2022 proběhl na Pedagogické fakultě příměstský tábor s názvem TechCamp – pilní jako včelky. Tábor organizovalo Centrum celoživotního vzdělávání za podpory Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Tábor vedli zkušení lektoři a studenti z Katedry technické a informační výchovy PdF UP.



Během týdne účastníci pracovali se dřevem, kovem, papírem i textilem. Pod vedením lektorů si společně vyrobili svítící včelku pomocí diody, včelí úl ze zápalek, dřevěnou klíčenku ve tvaru včelí plástve a svíčky. Nakonec jim sladkou odměnou byly vlastnoručně upečené medové perníčky.


Celý týden byl plný různých aktivit a nechyběla ani návštěva nadšeného včelaře pana docenta Dostála. Ten účastníkům udělal přednášku o včelách a jako bonus s sebou přinesl živé včelky a ochutnávku medu přímo z plástve. Uprostřed týdne děti čekalo osvěžující překvapení v nedalekém Rozáriu v podobě vychlazeného melounu. V závěru týdne navštívili Pevnost poznání s programem Cukrová duha. Celý týden byl zkrátka medově sladký.


Moc děkujeme všem účastníkům i lektorům z Katedry technické a informační výchovy PdF UP.



Text: Centrum celoživotního vzdělávání PdF UP

Foto: Centrum celoživotního vzdělávání PdF UP



bottom of page