top of page

Tip odjinud | Jeden svět

Mezi neziskové organizace, které odvádějí kus vynikající a záslužné práce v oblasti vzdělávání, patří Člověk v tísni. Vzdělávací program Jeden svět na školách již od roku 2001 přispívá k výchově zodpovědných mladých lidí, kteří se orientují v současném světě, otevřeně a kriticky přistupují k informacím, nejsou lhostejní, chtějí ovlivňovat a také skutečně ovlivňují dění kolem sebe. Přispívá také k porozumění odlišným kulturám a pomáhá předcházet předsudkům a xenofobii.



Prostřednictvím filmů, diskusí a výukových aktivit přináší Člověk v tísni do škol důležitá témata a konkrétní příběhy. Věnuje se lidským právům, moderním československým dějinám, mediálnímu vzdělávání a mnoha dalším tématům. Na portálu JSNS.CZ poskytuje vyučujícím atraktivní formou audiovizuálních lekcí zdarma a legálně dokumentární filmy a metodické materiály, které reagují na situaci ve společnosti a aktuální výzvy u nás i ve světě. Využívají je pedagogové a žáci na více než 3 600 základních a středních školách. Mimořádný důraz je kladen na praktickou využitelnost materiálů, proto všechny vznikají ve spolupráci s učiteli.


Vzdělávací sekce Člověka v tísni se v reakci na preventivní uzavření škol během pandemie koronaviru rozhodla nabídnout učitelům zdarma své výukové a vzdělávací materiály. Zpřístupnila jim přes 270 audiovizuálních lekcí obsahujících filmy a další materiály, které mohou využívat učitelé i rodiče se svými dětmi. Pedagogům pak nabídla on-line vzdělávací materiály pro výuku globálního rozvojového vzdělávání či aktivního občanství nebo on-line knihovnu. Děkujeme a doporučujeme webové stránky Člověka v tísni!

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page