top of page

Tip odjinud: Památky nás baví

Zajímají vás památky a chcete se o nich něco dozvědět bez dlouhého výkladu? Odbor edukace a dalšího vzdělávání Národního památkového ústavu nabízí online hru TAHÁK a tisíc příběhů památek, která vám pomůže tyto pamětihodnosti poznat z jiné perspektivy.



Interaktivní hra TAHÁK a tisíc příběhů památek je vytvořena na pozadí historických reálií a rozšiřuje znalosti o kulturní památce. Rozvíjí také tvůrčí, kritické a kreativní myšlení dětského návštěvníka. V současné době na webu naleznete čtyři různé taháky, zaměřené na renesanční zámek v Telči, romantický Lednicko-Valtický areál, prvorepublikovou vilu Stiassni v Brně a na zámek v Janovicích u Rýmařova.


Projekt hravou formou a v příjemném vizuálním stylu představuje každodenní život původních obyvatel jednotlivých památek. Díky této hře zjistíte, jak mohl vypadat život šlechty na přelomu 19. a 20. století, jak se bavili členové továrenské rodiny ve 30. letech, navštívíte renesanční zámeckou hostinu anebo si vyzkoušíte roli architekta při plánování romantického parku.


V rámci hry můžete přesouvat a umisťovat různé prvky a dialogy, jejichž prostřednictvím tak můžete vytvářet různé příběhy. Své hotové výtvory si následně můžete i stáhnout. Jedná se o velice zajímavý počin týmu, který se dlouhodobě snaží o zpřístupnění památek!



Interaktivní hru TAHÁK a tisíc příběhů památek naleznete na webu Památky nás baví.


Zpracováno redakcí U21

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page