top of page

Čeština na sítích náročně, ale zábavně – beseda s Běžícím češtinářem


Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci zve všechny zájemce a zájemkyně na besedu s Jarmilem Vepřkem, který je desetitisícům lidí na sociálních sítích znám jako Běžící češtinář. Populární influencer během besedy představí své jedinečné metody popularizace češtiny a zodpoví Vaše případné dotazy. Ptát se můžete na vše okolo češtiny a nebo třeba na běh, kterému se Jarmil Vepřek věnuje se stejnou vervou jako českému jazyku.


Beseda se uskuteční 4. května 2021 v 17 hodin na platformě Zoom nejen pro studenty a studentky, ale také přátele Pedagogické fakulty Univerzity Palackého ZDARMA na platformě Zoom. Kapacita není omezena, své dotazy můžete během besedy psát do chatu, nebo je položit přímo. Moderuje Petra Šobáňová.

Akce se uskuteční v rámci Dnů vědy a umění 2021.

Mgr. Jarmil Vepřek, Ph.D., vystudoval bohemistiku na brněnské FF MU – jak říká, „kam až to šlo“. Nyní se věnuje korekturám, výuce, psaní a popularizaci češtiny na sociálních sítích. A také běhu – odtud také pochází název jeho profilu na sociálních sítích. Běžící češtinář je twitterový, instagramový a facebookový profil, který získal velkou popularitu jednak díky jednoduchým vysvětlením problematických jazykových a pravopisných jevů s vtipnými příklady a jednak díky podpoře studentů a žáků, kteří během pandemie ocenili jeho příspěvky jako originální přípravu na maturitu a přijímačky. Běžící češtinář má dnes na sociálních sítích desetitisíce sledujících, což je pro češtinu skvělá zpráva!

Autorka: Petra Šobáňová


Foto: archiv Jarmila Vepřka

53 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page