top of page
Obrázek autoraUčitel21

Brána do studia aneb jak vytvořit účet v portálu upol?

Kdybyste neměli do začátku vědět nic jiného než tohle, pak to postačí, abyste mohli začít. O čem je řeč? No přece o vašem přístupu do centrálního mozku celé univerzity, do portálu Univerzity Palackého.



Náš portál https://portal.upol.cz je systémem různých univerzitních aplikací, kam se budete hlásit vlastně neustále. Právě na tomto portále budete řešit většinu záležitostí spojených se studiem: budete tam hledat informace, najdete tam vstup do systému studijní agendy (tedy do Stagu), budete si tam zapisovat předměty do rozvrhu nebo se hlásit na termíny zápočtů a zkoušek. Portál toho ale nabízí mnohem víc: třeba vstup do Moodlu, plány univerzitních budov, vstup do diskusní platformy UP reflexe nebo přístup k Office 365.


Jak se tedy do tohoto království dostat?


Nejprve je třeba zadat vaše uživatelské jméno. To je k nalezení ve vaší elektronické přihlášce ke studiu (prihlaska.upol.cz) v sekci Osobní údaje. Zde je také uveden odkaz, pomocí nějž je nutné nastavit své počáteční heslo.


Po zápisu ke studiu vám byla do dvou dnů tato informace také zaslána na osobní mail uvedený v e-přihlášce.


Podrobný návod, jak vytvořit přístup do Portálu UP, najdete na https://wiki.upol.cz/upwiki/Portal.


Na UPwiki najdete návody na vše, co se týká univerzitních technologií a systémů, třeba na nastavení WIFI sítě na Vašich mobilních zařízení.



Po získání přihlašovacích údajů je možné přihlásit se do Portálu – rozcestníku, který vás nasměruje na vámi požadovanou aplikaci. V pravém horním rohu obrazovky se student přihlašuje přiděleným jménem a heslem.



Po přihlášení se do Portálu se objeví jednotlivé aplikace – v podobě „dlaždic“. Najdete zde i dlaždici STAG, ve které si vytváříte rozvrh.


Hodně štěstí!

295 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

댓글


bottom of page