top of page

Chtěla bych vytvořit inspirativní místo pro všechny studenty

Aktualizováno: 20. 5. 2021

Úvodní příspěvek blogu naší studentky Nikoly Havránkové představuje její zájmy a cestu ke studiu učitelství českého jazyka a literatury spolu se speciální pedagogikou a dramaterapií.



Jmenuji se Nikola Havránková a jsem milovnicí surikat, cestování a všemožných knih od klasiky, přes beletrii až po seberozvoj. Ráda se vrhám do dobrovolnictví, trávím čas s přáteli u výborného dortu, poznávám nová místa a diskutuji o důležitých i méně důležitých tématech. Všechny své zájmy jsem měla možnost spojit na pedagogické fakultě. Díky studiu jsem vyjela na stáž do české školy Okénko v Londýně, stála jsem u zrodu divadelní inscenace s Divadlem Aldente a hlavně jsem získala velký rozhled jak pro své profesní působení, tak pro život.


Na Univerzitu Palackého v Olomouci jsem chtěla už od střední školy, aniž bych tušila proč. Snad mě přitahovala kultivovanost samotné Olomouce, ale zároveň její extravagantnost. Při každé návštěvě tohoto jedinečného města na mě působila přátelská atmosféra. A chybu při rozhodování, kam půjdu studovat, jsem rozhodně neudělala.


Díky Olomouci jsem našla nové přátele, zážitky, zkušenosti a v neposlední řadě i vzdělání. Má cesta už od základní školy vedla na pedagogickou fakultu, kde jsem si nakonec vybrala ke studiu dva obory – učitelství v kombinaci český jazyk a literatura spolu se speciální pedagogikou. Aby toho nebylo málo, oslovil mě i studijní obor speciální pedagogika – dramaterapie. Dnes jsem již ve třetím ročníku a má další cesta bude vést na navazující magisterské studium.


Ve svých příspěvcích se chci věnovat tématu cestování z pohledu studenta, strastím studentského života, ale také tématům, které mě jako studentku speciální pedagogiky a učitelství nenechávají chladnou. Největším přínosem mých článků bude rozmanitost, autentičnost a zprostředkování pohledu obyčejného studenta. Chtěla bych zde vytvořit inspirativní místo pro všechny studenty, budoucí i současné.

98 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page