top of page

Jazykové kurzy českého jazyka pro Ukrajince aneb Otevřené dveře k adaptaci

Aktualizováno: 12. 4. 2022

Ukrajincům, prchajícím do České republiky před ruskou invazí na Ukrajině, se nově otevírají další pomyslné dveře k lepší integraci v novém prostředí. Pedagogická fakulta UP v Olomouci prostřednictvím svého Centra celoživotního vzdělávání nově nabízí možnost získat základní znalost českého jazyka formou neplacených kurzů.



Cílovou skupinou těchto jazykových kurzů jsou dospělí jedinci ukrajinské národnosti, kteří nově přišli na území České republiky v uplynulých měsících. Na kurzu bude rozvíjena nejen základní znalost češtiny, resp. slovní zásoby, vztahující se k situacím z běžného denního života, ale především bude podpořena snaha o odbourání jazykových bariér, potažmo snazší adaptaci uprchlíků z Ukrajiny v českém prostředí.


Výuka českého jazyka bude probíhat na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Žižkovo náměstí 5 a účastníci se budou setkávat dvakrát týdně, a to vždy v pondělí a ve čtvrtek, v čase od 16:45 do 18:15. První výuka proběhne již 11. dubna 2022.


Lektorkou kurzu je Yana Kniaziuk, která pochází z Ukrajiny, ale již 3. rokem studuje na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.


Kurzy jsou nabízeny zcela zdarma. Je však nutno se registrovat na emailové adrese jitka.petrova@upol.cz.


Těšíme se na Vás!



Text: Centrum celoživotního vzdělávání

Grafika: Centrum celoživotního vzdělávání

bottom of page