top of page

Láska je, když se dva lidi mají rádi, chovají se k sobě hezky a slušně. Ptáme se dětí i na Valentýna!

Co si o školství, učitelích, ale třeba i o společnosti myslí ti, kterých se vzdělávání týká především? Oslavte s námi a s aktéry našeho seriálu Ptáme se dětí svátek sv. Valentýna a podívejte se, co si děti myslí o lásce!



Co je to vlastně láska a jak se projevuje? Na to naši žáci našli jednomyslnou odpověď. Láska přeci je, když se k sobě lidé chovají hezky a mají se rádi! Láska se také může projevovat tak, že se jeden člověk o druhého bojí, jak doplňuje jedna z žaček. „Chodí spolu na rande nebo na procházky,“ dodává další.

 

Zamilovaní lidé chodí spolu na rande nebo na procházky. A pusinkují se.

Byli naši žáci už někdy zamilovaní? Někteří samozřejmě ano! Jiné z dětí ale nechávají zamilování až na dospělost. Neznamená to ale, že by neměly nikoho rády. Všichni mají samozřejmě rádi svoji rodinu a blízké přátele.

 

Většina z našich respondentů ještě zatím neuvažovala nad svatbou. „Moc jsem o tom nepřemýšlela, ale v budoucnosti asi spíš jo,“ svěřila se jedna žačka. Někteří ale už mají o své budoucnosti zcela jasno! „My už přemýšlíme, kde budeme mít dům; postavíme si ho na zahradě,“ dodává jeden z žáků. „Zatím o tom neuvažuji, ale chtěla bych žít v přírodě v hezkém domečku a mít hodně zvířátek,“ prozradila další žačka. Tak hodně lásky vám všem!

 

My už přemýšlíme, kde budeme mít dům; postavíme si ho na zahradě.



O projektu Ptáme se dětí

Edukační proces není jednostranný a stejně jako učitelé předávají své zkušenosti a znalosti žákům, tak i žáci mohou svým učitelům nabídnout inspiraci a často také nový pohled na různé problémy. Cílem celého projektu Ptáme se dětí je zábavnou formou ukázat, že i žáci mají odpovědi na důležité otázky, které se týkají podoby edukace a dalších aktuálních společenských témat.

 

Zajímají vás názory dětí na svět? Sledujte portál Učitel21 a kanál pedagogické fakulty na YouTube.

 

Anketa Ptáme se dětí vznikla na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, audiovizuální produkci zajistilo Nakamero films.

 

Zpracováno redakcí U21

79 zobrazení0 komentářů
bottom of page