top of page
Obrázek autoraUčitel21

Prohlédněte si katalog s projekty účastníků výtvarné soutěžní přehlídky Oči dokořán!

V roce 2020 se učitelé a žáci výtvarných oborů základních uměleckých škol připravovali na účast v soutěžní přehlídce výtvarného oboru ZUŠ ČR, kterou vyhlašuje MŠMT. Pod již tradičním názvem „Oči dokořán“ by tak návštěvníci mohli zhlédnout výstavy jejího krajského a celostátního kola, jež už řadu let hostí jedinečné prostory šternberského augustiniánského kláštera.


Bohužel však „zaúřadoval“ Covid-19 a přehlídka byla zrušena. Kolekce prací čekaly ve školních archivech na svou druhou šanci, která nyní, v půli roku 2021, konečně přišla.


Výstava Oči dokořán je nainstalována a pro zájemce je snad poprvé k dispozici také obsažný a velmi inspirativní katalog projektů. Jistě vás nepřekvapí, že v něm najdete také projekty mnoha našich absolventů, kteří si v praxi vedou více než dobře!



Ukázka z katalogu; jedná se o projekt našeho absolventa Jakuba Dlabala; repro z katalogu Co "oči" neviděly



Na vzniku katalogu má lví podíl ředitelka olomoucké ZUŠ Miloslava Stibora PaedDr. Zuzana Hrubošová. Za tip na katalog děkujeme Martě Mastrákové, pedagožce působící na téže základní umělecké škole.


Užijte si tento gejzír dětské a pedagogické tvořivosti!


Katalog s projekty a ukázkami dětských prací ke stažení zde:




Krajské kolo 14. Soutěžní přehlídky výtvarného oboru ZUŠ ČR

"OČI DOKOŘÁN 2020"

Výstava je přístupná od 4. 5. do 30. 9. 2021 v prostorách bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku. Objednávky hromadných prohlídek na tel. 604 591 340 nebo na mailu handke@seznam.cz




Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page