top of page

Znáte Euforku?

Euforka je platforma vytvořená studenty a dobrovolníky z univerzit, kteří mají radost z toho, že naše země patří do Evropy a společenství evropských národů. Jak členové týmu sami říkají, chtějí tuto pozitivní náladu předat dál. Uvědomují si, jaké mají štěstí, že se narodili na místě, které patří mezi nejstabilnější na světě, a že jsou obklopeni společenstvím spřátelených evropských států.



„Můžeme svobodně psát, poslouchat hudbu, dívat se na zahraniční seriály, řídit se vlastním vkusem a rozumem, cestovat. Můžeme se účastnit špičkového sportu, umění i vědy. Užívejme si to! ... Ceníme si toho, že jsme součástí společnosti a kultury, na kterou můžeme a chceme být hrdí. Nebaví nás pasivní, uražená či odstrčená pozice. Máme chuť i energii na to, aby se naše země a naše generace staly sebevědomými hráči na evropském a světovém hřišti. Nevnucujeme názor, přinášíme informaci. A jsme odhodláni komunikovat s lehkostí a úsměvem.“



Na facebookové stránce Euforka i na webových stránkách projektu, jenž vznikl na naší univerzitě, můžete najít zajímavé aktuality, užitečné odkazy a zajímavou infografiku. Většinu obsahově i graficky zajímavě zpracovaného obsahu lze využít ve výuce!

bottom of page