top of page

Nový pořad Base Interview kulturní platformy Basement

Aktualizováno: 1. 5. 2021


Umělecké instituce v současné době nemohou řádně realizovat svůj klasický program. Muzea i galerie se na to snaží reagovat a modifikují svůj program. Publikum se tak setkává s novými formami uměleckých programů: s online výstavami, streamovanými prohlídkami výstav, díly z virtuální reality, atd. To jsme mohli vidět na podzim loňského roku i v Basementu – umělecké galerii, jejíž provoz realizují s podporou fakulty doktorandi a studenti převážně katedry výtvarné výchovy. Pro tento semestr si autoři projektu připravili Base Interview: sérii rozhovorů s umělci, lidmi z kulturní sféry, ale i ze vzdělávání a dalších inspirativních společenských odvětví. Role moderátorů se chopili samotní členové a členky Basement teamu.


V prvním díle se představí kurátorka Basementu a umělkyně Radka Částková. Rozhovor vede David Bartoš.


Pozvání do Base interview přijal absolvent Univerzity Palackého, dlouholetý dnes již bývalý ředitel Divadla Na Cucky a neuvolněný radní Olomouckého kraje (za resort kultura a památková péče) Jan Žůrek. Rozhovor vede Radka Částková.


Rozhovor s Davidem Bartošem, doktorandem katedry výtvarné výchovy PdF UP, středoškolským učitelem, audiovizuálním umělcem, kulturním aktivistou a hudebníkem. Rozhovor vede Tereza Káčeriková.


Herec, autorský filmař, lektor, absolvent Katedry alternativního divadla na Pražské Damu a Katedry výtvarné výchovy v Olomouci Václav Zimmermann. Rozhovor vede David Bartoš.


Studentka filosofické fakulty UP v Olomouci, produkční Basement Project, fanynka kvalitní literatury a umění Štěpánka Škopová. Rozhovor vede Michal Čepelka.


Autor: Ondřej Moučka

Foto: archiv platformy Basement


14 zobrazení0 komentářů
bottom of page