top of page

Fakulta hostila předávání cen učitel roku Olomouckého kraje. Portál Učitel21 přinese jejich medailony

Den učitelů, který se každoročně slaví 28. března, měl své dozvuky na naší fakultě ještě 3. dubna 2024, kdy si celkem jednadvacet kantorů převzalo ocenění Učitel roku 2023 během slavnostního večera ve velké aule. Fakulta na této ceně spolupracuje s Olomouckým krajem a portál Učitel21 v příštím týdnech a měsících přinese medailony oceněných učitelů.



„Říká se, že dobrý pedagog otevírá pro vzdělání dveře, ale vstoupit do nich musí každý sám. Myslím si, že toto pořekadlo není úplné. Dobrý pedagog je totiž také průvodcem po světě vědění a mě moc těší, že jsme mohli takové průvodce ocenit,“ uvedl pro web kraje hejtman Josef Suchánek.

 

Patnáct učitelů, které mohl nominovat kdokoliv, například i samotní žáci, si odneslo ocenění Učitel roku Olomouckého kraje. Další tři získali Cenu radního Olomouckého kraje pro oblast školství Aleše Jakubce. Celkem čtyři kantory pak zvlášť ocenil děkan Pedagogické fakulty Vojtech Regec.

 

„Každoročně oceňujeme práci, která mnohdy není vidět, a přitom je tak důležitá. Jsem v nepřetržitém kontaktu s řediteli našich krajských škol. Proto jsem rád, že jsem mohl třem ředitelům udělit osobní cenu. Všem kantorům patří velký dík za práci, kterou vykonávají,“ dodal radní Aleš Jakubec.

 

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci na předávání ocenění spolupracuje již několik let a na portále Učitel21, ale také na YouTube kanále fakulty jsou k přečtení a zhlédnutí medailonky jednotlivých oceněných pedagogů a pedagožek.

 

Ocenění pedagogové: Klára Valouchová – Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Michal Sabadáš – Základní umělecká škola Bedřicha Kozánka, Přerov Milan Surma – Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Ivana Pohlová – Odborné učiliště a Praktická škola, Mohelnice, Vodní 27 Jiří Ocelka – Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Regina Pospíšilová – Gymnázium, Šumperk, Masarykovo náměstí 8 Lenka Černínová – Základní umělecká škola „Žerotín“ Olomouc, Kavaleristů 6 Olga Jünglingová – Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Eva Hrdličková – Střední škola řemesel, Šumperk Roman Chasák – Gymnázium, Jeseník, Komenského 281 Jiří Moláček – Církevní gymnázium Německého řádu Jiří Pavlík – Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79 Markéta Matějková – Gymnázium, Kojetín, Svatopluka Čecha 683 Jana Kirchhofová – Obchodní akademie, Prostějov, Palackého 18 Petr Němec – Základní škola a Mateřská škola logopedická Olomouc

 

Cena radního pro oblast školství: Zuzana Hrubošová – ředitelka Základní umělecké školy Miloslava Stibora – výtvarný obor, Olomouc, Pionýrská 4 Jan Raška – ředitel Gymnázia Jakuba Škody, Přerov, Komenského 29 Josef Plesník – ředitel Odborného učiliště a Základní školy, Křenovice

 

Cena děkana PdF UP: Hana Vodáková – Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Řezníčkova 1, příspěvková organizace Vlasta Pecinová – Fakultní základní škola dr. Milady Horákové a Mateřská škola Olomouc, Rožňavská 21 Petr Sedlář – Helceletka – středisko volného času Brno, příspěvková organizace Filip Svoboda – ZŠ a MŠ Olomouc, Svatoplukova 11

 

Text: Olkraj.cz, oddělení komunikace PdF UP

Foto: Radka Kmochová



bottom of page