top of page

Na pedagogické fakultě znovu startuje Svět médií v 21. století, tentokrát s Tomášem Etzlerem

Aktualizováno: 19. 10. 2021

Už tuto středu se můžete těšit na přednášku známého zpravodaje Tomáše Etzlera, pořádanou katedrou českého jazyka a literatury ve spolupráci s Centrem prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP. Vystoupení Tomáše Etzlera zahajuje cyklus přednášek a besed s významnými osobnostmi žurnalistiky a médií pro tento semestr.



Tomáš Etzler (* 1963) během své dlouholeté novinářské kariéry navštívil více než 60 zemí, působil mimo jiné jako válečný zpravodaj pro CNN nebo jako stálý zpravodaj ČT v Číně a také se stal prvním Čechem, který obdržel cenu Emmy. Právě na své působení v Číně navázal svojí novou knihou Novinářem v Číně a také dokumentem Nebe. V obou svých počinech se Etzler zaměřuje na aktuální dění v Čínské lidové republice, a to i pohledem obyčejných obyvatel. Pro pedagogickou veřejnost může být zajímavý především zmíněný Dokument Nebe. Ten byl natočen v jednom z čínských sirotčinců, do kterých jsou umisťovány postižené děti, které opustili jejich rodiče.


Přednáška, kterou budou moderovat Kamil Kopecký a Michal Kříž, proběhne ve středu 20. 10. 2021 od 13 hodin v Auditoriu PdF UP; její součástí bude i tradiční beseda s hostem. Do té se můžete zapojit už nyní, své dotazy můžete pokládat přes Slido a aktuální informace naleznete i na události na Facebooku. A pokud vás oslovil i projekt Svět médií v 21. století, bližší informace včetně přehledu hostů a třeba i edukativních klipů naleznete na projektovém webu. A pokud se nemůžete účastnit přednášky osobně, můžete využít možnosti streamu!


Text Vojtěch Češík

Foto archiv Tomáše Etzlera






bottom of page