top of page

Pedagogická fakulta přivítala absolventy z let 1970 a 1971

V sobotu 21. října 2023 patřily prostory Pedagogické fakulty UP Zlatým promocím. Fakultu navštívili někdejší studenti a studentky z absolventských ročníků 1970 a 1971. Kromě slavnostního promočního obřadu na účastníky čekal také zajímavý doprovodný program.



Promoční obřad s tradičním obnovením akademického slibu absolventa a jeho potvrzením na insignii fakulty proběhl ve velké aule Pedagogické fakulty UP. Z řad vedení fakulty absolventy a absolventky přivítali děkan PdF UP Vojtech Regec a proděkanka pro akreditace, praxe a další vzdělávání Jitka Petrová. Rektora Univerzity Palackého zastupoval prorektor pro studium Vít Zouhar.


„Tento slavnostní akt se nesl ve velmi příjemném, komorním duchu. Byl příležitostí k setkání s mnoha jedinečnými osobnostmi, které měly významný vliv na generaci současných pedagogů. Jejich energie, vitalita a životní elán obohatily nejen nás, kteří jsme akci organizovali, ale i všechny přítomné. Jsme rádi, že jsme naše absolventy mohli na půdě pedagogické fakulty přivítat, a již nyní se těšíme na další milá setkání při příležitosti konání zlatých promocí absolventů z let následujících,“ shrnula letošní promoce proděkanka Petrová.


„Tento slavnostní akt byl příležitostí k setkání s mnoha jedinečnými osobnostmi, které měly významný vliv na generaci současných pedagogů. Jejich energie, vitalita a životní elán obohatily nejen nás, ale i všechny přítomné.“

V rámci doprovodného programu čekala absolventy a absolventky nejprve komentovaná prohlídka hlavní budovy pedagogické fakulty na Žižkově náměstí; výkladu se tradičně zhostili Čestmír Serafín z katedry technické a informační výchovy s Hanou Šimkovou z oddělení pro legislativu, organizaci a rozvoj.


Následně se účastníci přesunuli do prostor Uměleckého centra UP. V Kapli Božího těla si poslechli slavnostní koncert Filipa Tailora z katedry hudební výchovy a poté je čekala prohlídka Uměleckého centra UP, jež se zhostila proděkanka pro vnější vztahy a inovace Petra Šobáňová.


„Chtěla bych vyslovit veliké poděkování všem, kteří se zasloužili o perfektní organizaci a průběh Zlaté promoce. Bylo to skvělé, nádherné, úžasné. V našem věku jsme vždycky vděčni za krásné chvíle s milými lidmi s tak příjemným chováním. Byli jsme ohodnoceni nejen za to, co jsme zvládli už před 50 roky, ale i potom.“

A jak program hodnotili sami účastníci? „Chtěla bych vyslovit veliké poděkování všem, kteří se zasloužili o perfektní organizaci a průběh Zlaté promoce dne 21. října 2023. Bylo to skvělé, nádherné, úžasné. V našem věku jsme vždycky vděčni za krásné chvíle s milými lidmi s tak příjemným chováním. Tak jsme to ten den zažili s vámi všemi. Byli jsme ohodnoceni nejen za to, co jsme zvládli už před 50 roky, ale i potom,“ podělila se o svůj zážitek jedna z absolventek.


Text: Oddělení komunikace PdF UP

Foto: Alžběta Gregorová



Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page