top of page

Plavat s delfíny by byl fakt zážitek! Je tu další díl seriálu Ptáme se dětí

Co si o školství, učitelích, ale třeba i o společnosti myslí ti, kterých se vzdělávání týká především? Tentokrát se s aktéry cyklu Ptáme se dětí vypravíme do světa. Jak se dětem líbí v zahraničí, kam by se chtěly podívat a jaké cizokrajné jídlo jim chutná? Nejen to se dozvíte v dnešním videu!



„Naše“ děti navštívily celou řadu zemí a většinou se jim všude líbilo. „V Chorvatsku to bylo hezké, jelikož tam máme tetu a bydleli jsme u ní,“ svěřila se jedna z žaček. Další žák zároveň upozorňuje na rozdíly mezi jednotlivými zeměmi: „V Itálii to bylo jiné než v Česku, což vnímám dobře. Kdyby to bylo všude stejné, tak byste přeci nemuseli nikam jezdit!“


Pobyt v zahraničí nabízí celou řadu zážitků, ze kterých si každý vybere to svoje! „Na Sardinii se mi líbilo hodně, protože tam měli hezká městečka a trhy. Jedna babička tam pletla a prodávala různé výrobky.“ Stánky a pláže stojí na prvním místě, někteří z žáků vyhledávají i jinou zábavu. „Ve Slovinsku se mi líbilo, se sestrou jsme v těch úzkých uličkách hráli na schovku,“ prozradil nám jeden z žáků.

 

V Itálii to bylo jiné než v Česku, což vnímám dobře. Kdyby to bylo všude stejné, tak byste přeci nemuseli nikam jezdit!

K poznávání cizích zemí neodmyslitelně patří také jídlo. Mezi nejoblíbenější zahraniční jídla se mezi žáky řadí hlavně špagety, nebo pizza. Někteří ale dávají přednost větší exotice, například sushi, ať už s lososem nebo třeba s krevetami. A někdo nejradši zůstává doma: „Já moc cizí jídla nejím, spíš ta česká.“

 

O projektu Ptáme se dětí

 

Edukační proces není jednostranný a stejně jako učitelé předávají své zkušenosti a znalosti žákům, tak i žáci mohou svým učitelům nabídnout inspiraci a často také nový pohled na různé problémy. Cílem celého projektu Ptáme se dětí je zábavnou formou ukázat, že i žáci mají odpovědi na důležité otázky, které se týkají podoby edukace a dalších aktuálních společenských témat.

 

Zajímají vás názory dětí na svět? Sledujte portál Učitel21 a kanál pedagogické fakulty na YouTube.

 

Anketa Ptáme se dětí vznikla na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, audiovizuální produkci zajistilo Nakamero films.

 

Zpracováno redakcí U21

98 zobrazení0 komentářů
bottom of page