top of page

Vybíráme z Tichých zpráv | Mapa pro neslyšící s užitečnými informacemi a kontakty

Přinášíme vám další příspěvek z rubriky Vybíráme z Tichých zpráv, jež nabízí výběr toho nejzajímavějšího z internetového zpravodajství Tichého světa. Spolek Znakovárna představil unikátní projekt Mapa pro neslyšící, kde naleznete různé užitečné informace a kontakty.



Hledáte něco?


Sháníte šikovného neslyšícího truhláře nebo fotografa? Hledáte nejbližší spolek nebo kontakt na vzdělávací centrum? Nebo chcete zjistit, jaká turistická místa jsou přístupná pro osoby se sluchovým postižením? To a ještě více naleznete na Mapě pro neslyšící. Jedná se o „komplexní deaf ecosystém, umožňující neslyšícím a nedoslýchavým jednotlivcům snadný přístup ke službám, firmám, organizacím, institucím nebo školám, které jsou zpřístupněny jejich specifickým potřebám.“



Mapa pro neslyšící


Mapa je navržena tak, aby si lidé z jedenácti základních kategorií mohli vybrat to, co momentálně potřebují. Díky jednoduché vizuální navigaci pak mohou přímo na mapě České republiky kliknout na konkrétní firmu, službu nebo informaci a dozvědět se o ní více. Ke každému bodu na mapě jsou přidány základní informace včetně kontaktních údajů.


Chcete být součástí mapy?


Máte i vy co nabídnout? Tak neváhejte a napište na e-mailovou adresu honza.wirth@znakovarna.cz, jaké služby poskytujete, váš kontakt, případně i webovou stránku, kde své služby prezentujete a můžete mít svůj bod na mapě i vy!



Tichý blog

bottom of page