top of page

Základy autorského práva v přehledné animaci!

Aktualizováno: 30. 6. 2021

Tápete v autorském právu? Nechce se vám číst autorský zákon? Netušíte, co jsou to licence? A co třeba prameny? A kdy můžete používat dílo bez souhlasu tvůrce? Mohla by se vám hodit tato animace...


Nejen studenti, ale také učitelé v praxi občas tápou v otázce autorských práv. Nejedná se pouze o řádné citování publikací a myšlenek v seminárních nebo diplomových pracích, ale také o uvádění zdrojů využitých např. v materiálech do výuky. Je velmi snadné stáhnout z internetu různé fotografie nebo videa a využít je například ve svých edukačních materiálech. Můžeme to ale dělat, aniž bychom porušovali autorské právo? Také na fotografie a videa se totiž autorské právo samozřejmě vztahuje. Jaká pravidla je třeba dodržet, abychom mohli pro edukační účely využívat zdroje, jež nám internet nabízí? Také na tuto otázku odpoví nové edukativní video Kamila Kopeckého z E-Bezpečí.





Přehledná animace vám ve dvaceti minutách odpoví například na tyto otázky: Víte, co je to autorské právo? Jaká práva máte jako tvůrci a jaká jako uživatelé, které chtějí ve svém díle využít obsah někoho jiného? A jak správně citovat např. z Google Obrázků nebo Wikipedie?

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page