top of page

Zúčastněte se konference a zapojte se do diskuze o společenské odpovědnosti!

Téma společenské odpovědnosti získává ve společnosti oprávněnou pozornost. S problémy, jako je udržitelnost, sociální nerovnost nebo chudoba, je ale jedna potíž: samy se nevyřeší. Není proto správné čekat, že je někdo vyřeší za nás. Ptejme se spíše, co pro jejich řešení můžeme udělat my sami. Že nevíte? Pojďme to vymyslet společně! A zapřemýšlejme také nad tím, jak připravujeme na budoucnost a její výzvy mladé lidi.



Akce proběhne 10. června 2024 v reprezentativních prostorách Uměleckého centra Univerzity Palackého v Olomouci (Univerzitní 3–5, Olomouc). Konferenci s účastí řady zajímavých hostů připravuje Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Olomouckým krajem. Cílem je podpořit společenskou odpovědnost mladých lidí a sdílet zkušenosti ze škol, firem a neziskových subjektů.

 

Konference je určena pedagogům a žákům středních škol Olomouckého kraje. Z každé přihlášené školy předpokládáme účast dvou lidí: jednoho učitele/učitelky a jednoho žáka/žákyně. A proč zveme dohromady učitele a žáky? No protože chceme podpořit jejich spolupráci!



Hlavním tématem konference jsou klíčová témata související s různým pojetím společenské odpovědnosti na středních školách. Naším cílem je otevřít a podnítit diskusi mezi učiteli a žáky z různých škol a vytvořit příležitost pro sdílení nápadů, zkušeností a příkladů dobré praxe.

 

Na programu budou vystoupení zvaných hostů a workshopy pro vás. Součástí konference bude také možnost prezentace školních projektů v elektronickém sborníku, v němž můžete prezentovat své zkušenosti s naplňováním společenské odpovědnosti na vaší škole. Pokud o to budete mít zájem, dejte nám to vědět v přihlášce. U ní také najdete šablonu příspěvku.

 

Zapojte se i vy, přihlásit se můžete až do 10. května 2024, a to pomocí formuláře, který naleznete na webu konference. Kapacita konference je omezená na 100 osob, proto s přihlášením neváhejte. Konference je pro Vás zdarma; součástí bude rovněž občerstvení a drobné dárkové předměty.

 

Bližší informace naleznete přímo na webu konference. Pomozte vychovávat generaci, jež je odpovědná vůči lidem i přírodě v lokálním i globálním měřítku!


Text: redakce U21

Foto: Lukáš Blokša

bottom of page