top of page

ArtList na doma

Aktualizováno: 19. 5. 2021

Východočeská galerie v Pardubicích nabízí řadu zajímavých digitálních vzdělávacích zdrojů, jež se hodí jak do výuky výtvarné výchovy ve škole, tak pro volný čas nebo jako inspirace pro začínající edukátory v kultuře.



Kromě bohaté nabídky edukačních programů, které hojně využívají školy, připravuje Východočeská galerie v Pardubicích také bohatou nabídku edukačních materiálů, které lze stáhnout ze stránek nebo vidět na Facebooku. Materiály spojuje postavička Jonáše pojmenovaná podle Domu U Jonáše, kde sídlí edukační oddělení galerie a kam jsou zvyklé chodit děti za uměním a zábavným učením.


Milé děti a rodiče, jmenuji se Jonáš a jelikož mě to už v galerii samotného netěší, rozhodl jsem se pro Vás připravit další vlnu úkolů. Každé pondělí budu sdílet jiné zadání a aby mi nebylo smutno, můžete mi poslat fotografii, jak jste si s Art Listem poradili!


Navštivte stránky galerie a využijte zdařilé materiály vytvořené tamějšími edukátorkami Veronikou Cíhovou a Jolanou Lažovou!

Jako ukázku přikládáme náhled Art listu věnovaného Josefu Čapkovi a níže najdete aktuální přehled Art listů. A jak jsou koncipovány? Vždy představují nějakého umělce zastoupeného ve sbírkách galerie, dále obsahují motivační prvek v podobě uměleckého díla a navazující výtvarnou aktivitu. Doplněny jsou různými aktivizačními prvky, drobnými úkoly, doplňovačkmi a podobně.




Pokud vás edukační činnost Východočeské galerie v Pardubicích zaujala, poslechněte si záznam besedy s edukátorkami Jolanou Lažovou & Veronikou Cíhovou, jež přijaly pozvání a studentům a studentkám katedry výtvarné výchovy PdF UP představily svou činnost.


bottom of page