top of page

Ministr školství debatoval se studentkami a studenty | Pusťte si záznam diskuse!

Aktualizováno: 16. 7. 2021

Katedra českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP uvedla on-line besedu z nového cyklu Inspirace pro 21. století. Jejími hosty jsou inspirativní osobnosti nejen světa vzdělávání. Akce proběhla 16. 6. 2021 a na YouTube Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci lze zhlédnout její záznam.




Hostem besedy byl Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Robert Plaga se ministrem školství stal v roce 2017, předtím působil jako náměstek na témže ministerstvu. Se studujícími, ale i akademiky a dalšími hosty diskutoval o tom, jak se dívá na problémy vzdělávání, jaké jsou jeho vize a jak hodnotí své působení v čele resortu. Odpovídal na otázky týkající se chodu školství během uplynulého, pandemií poznamenaného období, pohovořil o problémech pregraduální přípravy učitelů a o jejích různých modelech, dotazován byl také na revize rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Nastínil rovněž vize dalších chystaných inovací vzdělávacího systému ČR.




Beseda, jež byla primárně určena studentům, vyučujícím a přátelům PdF UP, se odehrála na platformě Zoom a byla streamována na YouTube.


Moderovali Kamil Kopecký a Michal Kříž.


Cyklus Inspirace pro 21. století je realizován v rámci konceptu Učitel21 a přináší možnost diskutovat se známými osobnostmi o aktuálních společenských problémech.

bottom of page