top of page
Obrázek autoraUčitel21

Aplikace pomáhá s odhalováním a řešením šikany

Šikana ve škole se často neprojevuje hned a může být obtížné ji odhalit. Máte podezření, že vašemu dítěti někdo ubližuje, nebo se jen chcete dozvědět o šikaně něco více? Pomoct vám může web Nemá to na čele, který provozuje obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO.



Díky projektu Nemá to na čele máte na jednom místě k dispozici nejen ucelený soubor informací k problému šikany, ale také ideální postupy řešení tohoto problému. Pokud potřebujete odbornou pomoc, můžete také využít databázi, ve které můžete můžete vyhledávat podle vaší lokality a potřeb.



Hlavní předností webu je ale online aplikace, která uživatele provede celým procesem od rozpoznání příznaků šikany až po její řešení. Zároveň zde naleznete také tipy, jak tomuto patologickému jevu předcházet. Aplikace je připravena ve verzích pro učitele, kteří se s problémem šikany mohou setkat ve svých třídách, a pro rodiče dotčených dětí. V závislosti na výběru této „role“ pak aplikace přizpůsobuje obsah dle konkrétních potřeb.



Obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO je nestátní nezisková organizace nabízející tvůrčí prostor pro rozvoj osobních schopností, dovedností a mezilidských vztahů. ​Realizuje nízkoprahové, preventivní a prorodinné programy, poskytuje odbornou pomoc a podporu při hledání cest z obtížných životních situací a vytváří příležitosti pro změnu. Zároveň také podporuje zdravé fungování komunity, rodiny i jednotlivců.


Zpracováno redakcí na základě webu nematonacele.cz

Související příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page