top of page

Jan Šmída se představuje

Úvodní příspěvek blogu našeho studenta Jana Šmídy o cestě ke studiu vychovatelství a zálibách slibného bloggera.



Ahoj všichni!

Moje jméno je Jan Šmída a je mi 22 let. Pocházím z nedalekého Prostějova – to je to menší město vedle Olomouce. Už při výběru vysoké školy pro mě byla Olomouc jasná volba. Po gymnáziu jsem se primárně hlásil na filozofickou fakultu na psychologii, kde jsem jaksi neuspěl. Moje cesta se tak začala ubírat záložním směrem, a to na pedagogickou fakultu. Nejprve jsem byl přesvědčen, že to další rok zkusím znovu, ale pedagogika mi přirostla k srdci tak moc, že jsem to už znovu ani nezkoušel!


Aktuálně finišuji 3. ročník vychovatelství na Ústavu pedagogiky a sociálních studií a jsem nesmírně spokojený, že mohu studovat právě zde. Během 2. ročníku jsem se zúčastnil Erasmu+ v nádherném slovinském městě Maribor. Byla to pro mě životní zkušenost. Poznal jsem spoustu nových lidí, spoustu nových míst. Cestoval jsem, jak jen to šlo, a poznal tak dostatečně slovinskou kulturu. Od návratu všem doporučuji – jeďte, dokud máte příležitost!


Jelikož se pro mě stala pedagogika srdcovou záležitostí, snažím se v této oblasti vzdělávat i nad rámec svých studijních povinností. Obecně lze říci, že se zajímám o celou škálu témat, jako je vzdělávání, celospolečenské dění, sociální problémy napříč generacemi apod. Jo, a velmi rád diskutuji – hlavně s vyučujícími.


Abych Vám svou osobu charakterizoval i z jiného úhlu, jsem vášnivým cestovatelem. Cestování na všechny způsoby věnuji převážnou většinu svého času. Minimálně tak, jak mi stav mého bankovního účtu dovoluje. Jistě za to může také skutečnost, že pocházím z trampské rodiny.


Mezi mé další záliby patří chuť zkoušet nové věci. Aktuálně jsem se začal věnovat například řezbařině. Považuji se také za vášnivého pivaře, protože s nadšením vyhledávám a ochutnávám nová piva všeho druhu. Rád také poslouchám hudbu a sleduji filmy.


Jan Šmída

148 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page