top of page

Inka Wesołowska a její cesta z Polska do Olomouce

Aktualizováno: 26. 1. 2022

Úvodní příspěvek naší bloggerky Inky Wesołowské poodhalí, jak se tato milovnice japonské kultury ocitla na pedagogické fakultě, a představí témata připravovaného blogu.



Ahoj, jmenuji se Inka Wesołowska, narodila jsem se v Polsku ve Varšavě. V České republice žiji již skoro 10 let. Odmaturovala jsem tu a také tu studuji na vysoké škole – jsem studentkou prvního ročníku oboru Speciální pedagogika – andragogika na PdF UPOL.


Snažím se co nejvíce zapojovat do dění a života na fakultě. Když jsem obdržela e-mail od pana docenta Regece, že se hledají lidi k výzkumu, tak jsem se ihned zapojila, protože velice ráda rozšiřuji svoje obzory a velice ráda (a rychle) se učím novým věcem.


Jakmile začala druhá vlna koronaviru a pracovní povinnosti pro zdravotní a sociální obory, tak jsem neváhala a ihned jsem se zapojila do výpomoci na olomoucké charitě na Wurmově ulici. Přitom jsem se také samozřejmě věnovala všem svým studijním povinnostem na PdF.


Jako studentka speciální pedagogiky jsem velice ráda, že na univerzitě máme Centrum podpory studentů se specifickými potřebami. Sama jsem využívala jeho služeb a jsem paní doktorce Pastierikové velice vděčná za pomoc ve chvíli, když jsem to nejvíce potřebovala, protože moje rodinná situace nebyla zdaleka dobrá.


Díky centru pokračuji ve studiu na novém oboru a nepřišla jsem o naději pokračovat ve studiu na vysoké škole.


Baví mě psaní, mám spoustu zkušeností s tvorbou nejrůznějších propagačních textů například pro Japonský klub Olomouc a pro knihovnu KAS nebo populárně naučných textů nejen o Japonsku (pro Eurozprávy a AsianStyle), protože japonština a celkově Japonsko a jeho kultura jsou mou velkou vášní.


Co můžete čekat v mých příspěvcích? Rozhodně vám mohu slíbit, že se při jejich čtení nebudete nudit. Budu se snažit hlavně zabývat věcmi, které nás studenty doopravdy zajímají, a představím vám konkrétní problematiku trochu zajímavějším způsobem, než je zvykem.


Inka Wesołowska

160 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page