top of page

Přinášíme další rozhovor z cyklu Hands on Talk

Možná je potkáváte na chodbách nebo v menze a ani netušíte, že jsou v něčem podstatném jiní. O kom je řeč? O studentkách a studentech, kteří neslyší a jejichž primárním komunikačním prostředkem je znakový jazyk. Jak se jim žije a studuje? S jakými obtížemi se během studia musejí vypořádávat a kdo jim v tom pomáhá? To vše a mnohem víc se dozvíte z videí našeho cyklu rozhovorů Hands on Talk, který připravila naše bloggerka a tlumočnice Kristýna Winn.



V dnešní díle projektu Hands on Talk si Kristýna povídala s naším absolventem Tomášem Jelínkem. V době, kdy jsme s Tomem dělali rozhovor, byl v posledním ročníku magisterského studia v kombinaci speciální pedagogika­ – geografie a dva měsíce po natáčení ho čekaly státnice. My vám ale dnes už můžeme prozradit, že Tom samozřejmě státní závěrečnou magisterskou zkoušku úspěšně zvládl a studium dokončil.


Tomáš se s námi podělil také o své osobní zkušenosti s online výukou v době covidu. Jaké pro něj bylo třeba 10 hodin v kuse sledovat tlumočníka na obrazovce? Brali na Tomovy specifické potřeby vyučující ohled? Samozřejmě jsme si ale povídali i o jeho zkušenostech ze studia na UP obecně. Co vnímá pozitivně, a co by naopak doporučil změnit? S jakými bariérami se potkával a jak je překonával? Co spolužáci, jak ho přijali? V rozhovoru se dozvíte i to, zda se na UP uplatňují moderní inkluzivní metody a spoustu dalšího.

bottom of page