top of page

Tip odjinud: Jak na zapojení umělé inteligence do výuky?

Využití umělé inteligence ve školním prostředí je stále populárnější. Rádi byste tento nástroj zapojili do výuky, ale nevíte jak na to? Pomoci vám může průvodce, kterého naleznete na webu iniciativy AI dětem. Autoři velmi rychle po zveřejnění připravili překlad Průvodce ChatGPT pro učitele a nabídli ho tak českému publiku.



V tomto průvodci se dozvíte, jak efektivně začlenit ChatGPT do své výukové praxe a jak maximálně využít jeho možnosti. Obsahuje konkrétní příklady a strategie, které zpracoval Andrew Herft a s jehož laskavým svolením AI dětem materiál převzala.


Původní koncepce průvodce vycházela z rámce CESE NSW What works best — což je soubor praktických doporučení australské vlády směrem k učitelům. Aby materiál lépe vyhovoval českým potřebám, rozhodli jsme jeho strukturu pozměnit, vypustit část obsahu a naopak některé tipy přidat.


Průvodce přeložila Michaela Petrová z komunity Česko.Digital a užitečné komentáře a doporučení poskytl Ondřej Neumajer.


Celý text Průvodce ChatGPT pro učitele naleznete níže, případně na webu iniciativy AI dětem.


Pruvodce-ChatGPT-pro-ucitele
.pdf
Download PDF • 411KB

Na zmíněném webu ale naleznete celou řadu dalších materiálů! Inspirovat vás může například i video, ve kterém zakladatelka iniciativy Eva Nečasová představuje nástroje ChatGPT a GPT-3 a ukazuje základní tipy pro práci s nimi.



Zpracováno redakcí U21 na základě webu AI dětem

bottom of page